Apple släpper iCar

Teknikföretaget och mobiltillverkaren Apple meddelar att man om fyra år kommer att släppa världens första iCar – kanske blir denna lika populär som iPhone, iPad och Mac?

”Det råder dock ingen tvekan om att Apple på längre sikt vill ta fram en helt självkörande bil. Enligt The Guardian har högt uppsatta chefer på Apple träffat den myndighet som reglerar självkörande fordon i Kalifornien för att diskutera sina planer.” läs mer hos Dagens Nyheter.

bildäck bilLänge har det gått rykten om att Apple ska lansera en alldeles egen bilmodell, något som fram tills nu inte har gått att bekräfta – men som en present till alla iPhone-älskare har Apple öppet berättat om sitt projekt: iCar. Så om du planerar att ta ditt körkort inom de närmaste fyra åren eller bara är sugen på en ny bil är år 2019 ett år att lägga på minnet. Enligt uppgifter till amerikanska Wall Street Journal, som Dagens Nyheter fått ta del av, ska bilen nämligen stå klar då. Vad tidpunkten dock betyder har man inte fått specificerat utan detta kan betyda att bilen kommer stå klar att säljas till kund lika väl som att det kan betyda att det är då som bilens funktioner är färdigutvecklade så att bilen kan gå till produktion – så den som väntar på något gott…

Anlitat bilexperter

För att klara av konststycket att skapa iCar har Apple rekryterat flera bilexperter och man kan även bekräfta att man tripplar antalet personer involverade i projektet som hos Apple gått under namnet Titan. Detta innebär att man går från att ha 600 personer involverade till omkring 1 800 personer – och mycket tyder på att detta innebär att bilen man nu arbetar på är avsedd att vara en självkörande bil. Något som dock inte bekräftas men vad vi å andra sidan kan vänta oss med iCar är att den förmodligen kommer att ha en hel del funktioner och applikationer vi vanligtvis inte är vana att se i personbilar – spännande!