Brittiska och klassiska lyxbilar

I Sverige är vi tyvärr inte lika tursamma med tillverkning av lyxbilar och trots tappra försök från Volvo och Saab så står vi inte i samma klass som de engelska, italienska, amerikanska och kinesiska lyxbilarna. Vinnaren i striden om hetaste lyxbil på marknaden är helt klart England och deras krona har de haft länge, mycket tack vare Rolls Royce.  

Sverige har haft sina tappra försök på en lyxbil och Volvo kom nog närmast med sin Volvo P1800 på 60-talet, bilen var tänkt som sportbil och är idag ett riktigt samlarobjekt.  Annars har England haft större tur när det kommer till lyxiga och snygga bilar. Rolls Royce, Jaguar, Range Rover och Aston Martin har förknippats med storhet och lyx i många år. Nu har kineserna fått en försmak för bilarna och såhär ser det ut på marknaden vad gäller brittiska lyxbilar:

Under det senaste kvartalet (juli till och med september) såldes JLR 17 152 bilar i Kina. Det var främst modellerna Range Rover Evoque och Jaguar XJ som sålde bra. Försäljningssiffrorna visar på en uppgång med 58 procent i jämförelse med samma period under förra året.

Ett lyxigt fordon kommer inte billigt

Det säger sig nog självt men en lyxig bil kommer ej billigt. Det handlar om tusentals kronor för bara en reservdel. Bilarna i sig går självfallet på flera miljoner och service på bilarna mjölkas även de. För att göra ett försök till att lyckas få tag på billiga reservdelar så är www.skruvat.no den bästa leverantören och hemsidan för er. Där kan man söka per bilmodell och få upp allt som kan tänkas behövas, enkelt sedan att beställa online och få delarna levererade hem. Glöm inte att titta så att det är rätt modell på bilen du söker så att inga missöden uppstår i köpet, det är alltid enklare att vara extra säker på att det blir rätt.