Därför ska du ha extraljus på bilen

Om du vill se bra i mörkret när du kör bil är extraljus att föredra. När du ser bättre kommer du att upptäcka eventuella faror i tid. Det finns olika modeller att välja mellan som ger olika ljusbilder.

Nu är hösten här och mörkret börjar smyga sig på. När mörkret lägger sig över vägen är extraljus något som är bra att investera i. Även om strålkastarna på bilar har utvecklats och generellt är bra kommer du inte ifrån att extraljus är bäst att ha. Om du vill köpa extraljus till din bil ska du gå in på extraljuskungen.se/extraljus/ och kolla vad de har i sitt sortiment. De säljer de bästa extraljusen som finns på marknaden. Med extraljus kommer du att få en bredare ljusbild och därmed uppfatta djur, fotgängare eller andra föremål på vägen snabbare. När du kör mycket bil på landsväg finns det risk för att en viltolycka ska inträffa. Men om du har extraljus minskar du den risken.

“Ett vildsvin kan väga 300 kilo och en älg 500 kilo – den vill du inte krocka med.” Läs mer här

Extraljus ger en bättre ljusbild

Det kan vara en bra idé att köpa extraljus som har den senaste tekniken Xenon eller LED som gör att ljuset sprider sig både bredare och längre. Ljusbilden styrs av utformningen på bland annat reflektorn. Om du är praktiskt lagd kan du installera och montera extraljusen själv. Annars kan du alltid lämna in bilen på en verkstad som fixar allt åt dig. Det finns olika modeller av extraljus och beroende på vad du väljer för modell kan bilen utseende förändras. Tänk noga igenom ditt val innan du slår till.