Gör din bil till en lyxbil

Varje år listar tidningen Forbes världens dyraste bilar och bilen som toppar listan i år är Mercedes-Benz CL65 AMG Coupe som det nog är få personer som har möjlighet att lägga vantarna på då bilens pris är omkring 1,5 miljoner kronor. Men det finns sätt att få sin egen bil att kännas som en bil i miljonklassen bara genom några enkla knep!

I listan över världens lyxigaste bilar, som du kan läsa i sin helhet här, hamnar två riktiga bond-bil i topp 5 och då talar vi självklart om Aston Martin och Rolls-Royce, men precis som med Mercedes-Benz är det nog inte många som lyckas avvara den summa pengar som det faktiskt kostar för att kunna stoltsera med en sådan lyxbil. Men det finns sätt att snygga till sin befintliga bil och faktiskt få den att kännas som en bil i miljonklassen. För oavsett om du har en gammal Skoda eller en Golf kan man snabbt och enkelt byta ut delar, trimma och snygga till utan att man drar på sig alltför höga kostnader. Äger man till exempel en Golf kan man byta ut sitt avgassystem för att fräscha upp bilen och öka dess livslängd. På http://www.scstyling.com/bilmodeller/vw/golf-iv/golf-iv/avgassystem hittar man både sportkatalysator och avgassystem med extra lågt mottryck som är avsedda att ge bilen ytterligare en knuff i rätt riktning – om man är sugen på fart vill säga!

Fler tips för lyxigare bil

  • Trimma – tänk dig känslan av att kunna accelerera från noll till hundra inom loppet av några sekunder, och tänk dig sedan hur du kan göra detta utan att det tär på din motor, dina däck och din bil i helhet. Det går nämligen enkelt att fixa om man gör detta på rätt sätt! Till exempel måste man hitta ett chiptrim som passa just för sin egen bilmodell och sedan se till att man uppdaterar resten av sin bil så att både däck och avgassystem är anpassade för hög fart så att man inte råkar ut för tråkiga olyckor.
  • Styla – det finns många sätt att styla sin bil på. Till exempel kan man fästa på dekaler, solfilm över rutorna, byta ut sina fäljar och sätta dit snygga ljus så som baklampor, blinkers och stoppljus i annorlunda färger.
  • Interiör – gammal sunkig interiör sabbar känslan av lyx, så byt ut dina säten och golvmattor mot nya i tillexempel läder och fräscht gummi – visst kan det kosta en slant men interiören i karossen ger bilen ett helhetsintryck och kan dessutom höja andrahandsvärdet på bilen om man skulle vilja sälja den längre fram!

Alla kan köra tokigt ibland

Något som är ytterst viktigt när man bygger om sin bil är att tänka på säkerheten. Till exempel är det väl få personer som missat att vår käre konung nyligen var med i en bilolycka på väg hemifrån till Bromma flygplats. Bland annat har detta uppmärksammats i såväl uppe i landet och via DN och längre ner i landet via exempelvis GP och detta får i alla fall oss att minnas vår gamle racerkung. Minns ni till exempel varför området Kungens Kurva har fått just det namnet? Jo, det var nämligen ingen mindre än vår rallyälskande kung Gustav V som just körde ner i en kurva här under 1940-talet!