Ta det säkert!

Det gör ungefär lika ont att krocka i en billig bil, som det gör i en dyr bil. I en dyr kanske det finns en bättre airbag på både ratt och bildörr. Men, det finns ingen magisk knapp som transporterar dig lugnt och stilla till sidan av vägen där du kan bevittna krocken. Vi önskar att vi kunde uppfinna en. Men än så länge gäller det att vi ska köra med försiktighet och hänsyn för andra. www.vikingsverige.se har bra information som du kan finna i deras app och med det alltid ha med dig. Där kan du ha koll på olyckor samt ringa nödsamtal och få information om hur du ska bete dig om olyckan är framme. För, om sanningen sak fram tror vi att vi vet hur vi ska göra – fast vi inte vet det. Hur många är det inte som åkt flygplan och när flygpersonalen börjat sin rutinmässiga genomgång är det många som stänger av då vi hört detta tusen gånger förut, men sedan börjar fundera på hur man faktiskt ska bete sig om gasmasken åker ner och vart finns egentligen flytvästen?

Säker vinterkörning

I Sverige får vi vinter varje år. Likväl är det många som vill utmana ödet och sätta andras liv på spel genom att köra vårdslöst i trafiken. Dock händer många olyckor även vid säker körning på grund av osäkert väglag vi inte har koll på. Men, det man kan tänka på är att andas och sakta ner och låta körningen kanske ta någon minut extra. Bra är att heller inte göra några omkörningar då du riskerar att få sladd på bilen.

Det är även viktigt att tänka på hur trafiksäker din miljöbil är. Där kan det ruckas på säkerheten men både det ena och det andra. Något som nu trafiksäkerheten satt ner sin fot för.